Suomen Hopeanuoli-fanit ry järjesti 10-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi kaikille avoimen piirutuskilpailun 3.10.2022 – 21.11.2022 välisenä aikana. Piirustuskilpailuun osallistuvien tuli piirtää suosikkihahmonsa Gingasta, ja kuvan toteutustapa oli vapaa.

Piirustuskilpailun palkinnot olivat seuraavanlaiset:

1. sija: Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n jäsenyys vuodelle 2023 + Tähdenlento 15 + kuitukärkikynät & luonnoskirja + seinäkalenteri + juhlavuoden muki
2. sija: Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n jäsenyys vuodelle 2023 + Tähdenlento 15 + kuitukärkikynät + juhlavuoden muki
3. sija: Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n jäsenyys vuodelle 2023 + Tähdenlento 15 + kuitukärkikynät

Yhdistys kiittää lämpimästi kaikkia, jotka ottivat osaa kilpailuun; osallistujia tuli runsaasti. Voittajien valitseminen ei ollut helppoa. Voittajat valitsi tuomaristo, joka arvioi kisatöissä kokonaisuutta, kuten kisatyöhön nähtyä vaivannäköä, piirtäjän taitoa ja piirustustyyliä. Arvioinnissa otettiin huomioon myös piirtäjän ikä.

Alla voittajatyöt tuomariston kommenttien kera. Kaikkiin voittajiin ollaan oltu henkilökohtaisesti yhteydessä sähköpostitse.

1. sija


Milja Hukari

”Mestariteos, todella hyvää värien ja tilan käyttöä. Hahmot ovat mukavan söpöjä ja yksityiskohtiin on panostettu hyvin.”

”Kokonaisuudessaan todella upea teos, jota katsellessa silmä lepää. Värit, valot, varjostukset ja tilan käyttö ovat erinomaisia, ja teos on ihastuttavan yksityiskohtainen ja eläväinen. Hahmot ovat erittäin ilmekkäitä ja luonteenomaisia. Teosta katsellessa huomaa selvästi, että siihen on nähty paljon vaivaa.”

”Upean valoisa ja leikkisä teos! Tässä riittää yksityiskohtia katseltavaksi pitkäksi aikaa. Hahmojen luonteet tulevat hyvin esille. Väritystekniikka ja tilan käyttö ovat täydellistä.”

”Yksityiskohtaisuudessaan ylivertainen teos. Persoonallinen piirrosjälki, teknisesti huippuluokkaa, perspektiivi ja värien käyttö erinomaista, valot ja varjostukset hallussa. Kunkin hahmon luonteenomaiset ilmeet ja asennot kruunaavat häikäisevän upean kokonaisuuden, johon on selvästi nähty valtavasti vaivaa ja jossa riittää katseltavaa pidemmäksikin ajaksi.”

2. sija


Karoliina Ahvenainen

”Upea sommitelma, se ja värit sopivat hyvin yhteen luoden nätin kokonaisuuden.”

”Teoksessa on ihastuttavan voimakkaat värit ja toimiva sommitelma, ja huomaa, että tekijällä on maalaustekniikka hyvin hallussa. Hahmot ovat ihanan pehmeän oloisia ja realistisuudesta huolimatta ilmeikkäitä.”

”Rohkean voimakkaat värit, jotka sopivat hyvin yhteen. Turkin varjostus on toteutettu taitavasti. Hahmoissa on miellyttävää pehmeyttä ja lempeyttä.”

”Kaunis, hallittu maalaustekniikka. Rohkeaa värien käyttöä, sopivasti kontrastia. Hahmojen rodunomaisuutta tuotu upeasti esiin, realismista huolimatta mukana on silti myös onnistuneesti ilmeikkyyttä.”

3. sija


KaaoksenKorppi

”Söpöjä koiria, sommittelu ja väritys on just eikä melkein kohdallaan.”

”Kaunis teos, jossa miellyttävä värimaailma ja toimiva sommittelu. Hahmot ovat söpöjä ja hyvin ilmeikkäitä. Teoksen pyöreä muoto tekee siitä erottuvan.”

”Taitavaa vesiväritystä ja oikein söpöjä koiria! Hahmot on sommiteltu kuvaan hyvin.”

”Miellyttävät värivalinnat ja mainio sommitelma. Maalaustekniikka toimii täydellisesti yhteen käytetyn paperin kanssa. Ammattimaista jälkeä niin traditionaalisen työskentelyn kuin teoksen digitaalisen jälkikäsittelyn osalta. Kullakin hahmolla niiden persoonallisuutta korostavaa ilmeikkyyttä, katseet suuntautuvat hyvin.”

Kunniamaininnat

Tuomaristo päätyi antamaan myös kunniamainintoja. Alla kunniamaininnan saaneet kisatyöt tuomariston kommenttien kera, kaksi ensimmäistä ovat voittosijoista tiukasti kamppailleita ja loput yksittäisten tuomareiden suosikkeja.


Fugu

”Hyvin tunnelmallinen teos, Johnin katsetta korostettu hienosti silmiin vievällä efektillä.”

”Selkeä, intensiivinen ja voimakas teos, jossa hahmon katsetta on hienosti korostettu silmiin vievällä efektillä.”

”Selkeää jälkeä, jossa hahmon hurjaa katsetta on korostettu rohkeasti. Johnin äkkipikainen luonne välittyy hyvin.”

”Kuvan 1:1-mittasuhteella, rohkealla kontrastilla ja huomion hahmon silmiin vievällä efektillä on saatu aikaiseksi mahtavan intensiivinen tunnelma.”Viivim

”Kauniin realistinen teos, upeaa viivatyöskentelyä.”

”Kaunis ja tasapainoinen työ, jota jää mielellään katselemaan. Hahmon katse on hyvin eläväinen ja ilmeikäs.”

”Miellyttävä kokonaisuus. Viivatyöskentely on hyvin hallussa. Rodun tunnistaa heti. Hahmon väritys näyttää täysin luonnolliselta.”

”Tasapainoinen ja seesteinen kokonaisuus, realismi hallussa. Hahmon silmät tuovat kuitenkin ilmeikkyyttä ja luonnetta kuvaan. Tätä teosta katsoessa silmä kaiken kaikkiaan lepää.”TessuDraws

”Kaunis teos, hahmot ovat kivan ilmeikkäitä ja sommittelu on onnistunut.”


Selmuri

”Nätti tasapainoinen teos, jossa on miellyttävä, seesteinen tunnelma. Värimaailma on hempeä ja miellyttävä katsella, ja sommitelma on hyvin onnistunut.”


Kyoshiro5

”Suloinen ja sympaattinen kuva, jossa miellyttävä värimaailma. Vaikka hahmot poseeraavatkin kameralle, on heidän luonnetta silti näkyvissä.”


Juliaana

”Tämä teos herätti alusta asti huomion, siinä on lähestytty piirustuskilpailun teemaa kekseliäällä ja täysin muista töistä erottuvalla tavalla. Teos kuvastaa piirtäjän omaa suosikkihahmon fanitusta söpöllä ja sympaattisella tavalla.”