Hyvät Hopeanuoli-fanit! Haluan yhdistyksen aktiivijäsenen ominaisuudessa jakaa kanssanne muutamia ajatuksia Hopeanuolesta ja Suomesta näin itsenäisyyspäivän kunniaksi. Ja jottei mene turhan vakavaksi, muistettaneen tekstareilla ja Facebookissa jo tutuksi tullutta traditiota toivottaa hyvää "itsepäisyyspäivää" - onhan itsepäisyyskin Gingan maailmassa hyve ja kuvaa mielestäni hyvin myös suomalaista luonnetta. Päättäväisyys onkin tärkeä voimavara, että saa jotain elämässä aikaan. Sen rinnalla kannattaa kuitenkin säilyttää aimoannos itsekritiikkiä, jottei tule käyttäneeksi väärin tätä mahtavaa voimavaraa!

Eilen kirjoittaessani kansainvälisellä fanifoorumilla "Finland" meinasin kirjoittaa "Ginland". Kun katsoo 2010-luvun taitetta, se voisikin olla melko osuva englanninkielinen nimi Suomenmaalle. Juttelu muissa maissa asuvien fanien kanssa antaa aina hyvän muistutuksen siitä, miten onnekkaita me suomalaisfanit olemmekaan. Olemme saaneet katsoa tätä mahtavaa sarjaa omalla äidinkielellämme puhuttuna jo yli 20 vuoden ajan. Etuoikeus, mitä harvemmi tulee ajatelleeksi, monissa maissa elää faneja, jotka eivät ole koskaan kuulleet Gingaa äidinkielellään. Suomiduppia muistetaan harvemmin arvostaa, kun ajatellaan suomalaisfanien iloksi tulleita hienoja Ginga-juttuja. Suomiduppi on kuitenkin kaikessa eeppisyydessään kaiken tämän alku, tuskin olisimme animen leikkaamatontakaan versiota tajunneet vaatia ilman sitä.

Myös Weed-anime saatiin suhteellisen nopeasti tänne dvd-julkaisuun. Todelliselta ihmeeltä tuntuu edelleen, että Hopeanuoli-manga julkaistiin suomeksi - asia, mistä muut pohjoismaiset Ginga-fanit eivät ole päässeet vielä osallisiksi. Toivottavasti hekin saavat jonain päivänä lukea Ginga-mangaa äidinkielellään. Me suomalaisfanit olemme todella etuoikeutettuja tässä suhteessa, olkaamme kiitollisia tästä ja toivokaamme samaa hyvää myös muille! Samoin kuin Meteor Ginin, Ginga Densetsu Rikin ja Weed-mangan julkaisut, olemme olleet kertakaikkisen onnekkaita!

Niinkuin mangan suomijulkaisu ei olisi ollut tarpeeksi suuri ihme, myös itse Yoshihiro Takahashi on kunnioittanut meitä peräti kahdella peräkkäisellä Suomenvierailullaan. Herra Takahashi on myös kertonut pitävänsä kovasti Suomesta. Jossain Takahashin haastattelussa taidettiinkin taannoin pohtia, että suomalaisissa ja japanilaisissa on paljon samaa ja onhan meissä. Ja kun katsoo Suomen erämaita ei ole vaikea tajuta, miksi Hopeanuoli on täällä niin suosittu.

Iloisten yllätysten tie suomalaisille Gingan ystäville ei päättynyt siihenkään, kun herra Takahashia kuljettanut lentokone kaarsi takaisin kohti Japania. Tässä kuussa pääsemme lukemaan ensimmäisen Shin Gaiden - sankaritarinoita -mangan suomeksi! Näin itsenäisyyspäivänä tulee väkisinkin mieleen, että sarja käsittelee pohjimmiltaan aika tuttua aihetta suomalaisille: sodassa kaatuneiden muistamista. Ja nyt ovat Sangatsu Manga ja Punainen Jättiläinen järjestäneet yhteistyössä kilpailun, jossa voi voittaa kankaiset Weed-kannet mangaansa. Kenties saamme tulevaisuudessa enemmän Ginga-tuotteita Suomeen? Jo tällä hetkellä näiden tuotteiden saatavuus on maassamme erittäin hyvä verrattuna menneisiin vuosiin tai muihin maihin, joissa Ginga-faneja asustaa.

Myös faniyhdistys itse saa kiittää itsenäistä Suomea olemassaolostaan. Suomea on joskus kutsuttu "yhdistysten luvatuksi maaksi" ja täällä oman virallisen yhdistyksen perustaminen tärkeäksi katsomalleen projektille on mahdollista jokaiselle kansalaiselle. Eikä vähiten ole suinkaan kiittäminen niitä lukuisia Ginga-sarjan faneja, jotka ovat tavalla tai toisella ottaneet ja tulevat ottamaan osaa yhdistyksen toimintaan ja sen pyörittämiseen. Olittepa sitten aktiiveja, jäseninä, liittymään aikovia, aktiivisia foorumilaisia, vierailijoita Ginga Roomissa, satunnaisen arvan tai Onnenpyörän pyöräytyksen ostajia, kilpailujen osallistujia, esitteiden levittäjiä tai muuten vaan jollain tapaa ottaneet osaa yhdistyksen toimintaan, lämmin kiitos siitä, että teette Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n toiminnan mahdolliseksi ja autatte sen kehittämisessä ja laajentamisessa!

Hyvät Ginlandian asukkaat, kohottakaa kuononne kohti taivasta, antakaa Ginlandia-hymnin kaikua taivaisiin ja iloitkaa maamme itsenäisyydestä. Suomi on hieno paikka elää, jos sattuu olemaan Ginga-fani!

Hyvää itsenäisyyspäivää koko yhdistyksen puolesta!

- Hanna "Äffä" Mäkinen,
aktiivijäsen, rahastonhoitaja, toimintaorganisaattori