Voit osallistua fursuit- tai cosplaykisaan. Kisojen voittajat palkitaan.

Huom! Kisaan osallistuminen ei ole pakollista. Tapahtumassa ei ole cosplayasu- eikä fursuitpakkoa!

 

Fursuitkisa

 

Gingaconissa järjestetään Fursuitkisa. Kilpailu on avoin kaikille halukkaille taitotasosta riippumatta.

Fursuitkisan säännöt:

Kilpailuun osallistuvan velvollisuuksiin kuuluu infopisteellä ilmoittautuminen, tuomarointiin osallistuminen ja lavalla pyörähtäminen. Mikäli kisaaja laiminlyö velvollisuuksiaan, se johtaa automaattisesti kisasta poistamiseen.

Voit osallistua kisaan, mikäli täytät seuraavat kriteerit:

- Sinulla on kokonainen fursuitpuku (pää, vartalo, tassut ja häntä) tai partial-puku (pää, tassut ja häntä).
- Puvun pitää olla vähintään 20 % itse tehty, ostettuja osia voidaan siis jonkin verran käyttää
- Kilpailuun voi osallistua yksin tai parin kanssa
- Kisassa palkitaan näyttävin fursuitpuku!
- Kilpailussa arvioidaan puvun materiaali, istuvuus sekä asukokonaisuuden näyttävyys

 

Cosplaykisa

 

Gingaconissa järjestetään perinteinen cosplaykilpailu, joka on yksilökilpailu. Kilpailu on avoin kaikille halukkaille taitotasosta riippumatta.

Cosplaykisan säännöt:

Kilpailu on yksilökilpailu ja tuomarointi tapahtuu yksitellen. Kilpailussa ei ole esitystä. Voittaja valitaan taidokkaimmin tehdyn asukokonaisuuden sekä materiaalivalintojen perusteella. Kisassa seurataan myös hahmouskollisuutta.

Lähdemaalla ei ole merkitystä. Kisaan voi osallistua puvulla, jonka lähde on animaatiosta, sarjakuvasta, elokuvasta, videopelistä tai tv-sarjasta. Itse tehdyt designhahmot eivät ole sallittuja. Hahmon on oltava alkuperäinen.

Puvun pitää olla lähes itse tehty. Ostettuja sekä muokattuja osia voi käyttää rajoitetusti korkeintaan 40 % asussa. Ostetut tai valmiit osat voivat olla esim. kengät ja peruukki. Mittatilausasut eivät ole sallittuja eikä valmiina ostetut asut kelpaa.

Puku ei saa olla sijoittunut palkintosijoille aiemmissa tapahtumissa.

Kilpailuun osallistuvan velvollisuuksiin kuuluu infopisteellä ilmoittautuminen, tuomarointiin osallistuminen ja lavalla pyörähtäminen. Mikäli kisaaja laiminlyö velvollisuuksiaan, se johtaa automaattisesti kisasta poistamiseen.

KUVIA HAHMOSTA
Kuvassa täytyy näkyä selkeästi hahmon koko asu ja kaikki siihen kuuluvat osat. Kuvissa ei saa olla esineitä jotka eivät kuuluu hahmolle. Tuomaroinnissa puuttuvat osat vaikuttavat puvun arviointiin. Kaikkien referenssikuvien tulee esittää hahmon samaa versiosta ja niiden tulee olla samasta lähdeteoksesta. Mikäli kuvaa ei lähetetä, johtaa se kilpailusta poistamiseen.

 

Tuomarit esittäytyvät

 

Saga "BloodyFlowerCos" Heittola

Minulla on viisi vuotta cosplayharrastusta ja kolme kisaa takana. Painotan hyvin paljon omiin asuihini ja olen itse kriittinen asuihini liittyen. Olen myös muokannut ystävieni peruukkeja ja tehnyt heille asuja. Olen kiinnostunut tuomaroinnista, ja olen aina halunnut tuomaroida ja saada uutta kokemusta kisojen toiselta puolen. Kiinnitän erityisesti huomiota kokonaisuuteen ja istuvuuteen.

Linkki cosplaysivustolleni: https://www.facebook.com/BloodyFlowerCosplay/

 

Lisa "Amirattus" Poutiainen

Aloitin cossauksen vuonna 2006 (fursuitit 2009) ja pukuja on siitä lähtien kertynyt joka vuosi useampi kuin yksi. Vuosien varrella myös oma kisaintoni on kiihtynyt ja olen pärjännyt kisoissa hyvin. Olen harrastanut cossausta jo yli kymmenen vuotta ja itse ollut monesti tuomaroitavana. Osaan antaa rakentavaa palautetta, jota annan mielelläni kisan jälkeen kilpailijan niin halutessaan. Olen tuomaroinut cosplaykisaa kerran aikaisemmin Mimiconissa (2013) ja toiminut neljänä vuonna Mimiconin cosplayvastaavana (2013-2016). Tuomaroinnissa huomioin erityisesti puvun osien yhteensopivuuden, yleisilmeen ja siisteyden. Fursuiteissa kiinnitän huomioni erityisesti hahmon ilmeeseen ja viimeisteltyyn jälkeen.

Linkki cosplaysivustolleni: https://www.facebook.com/amirattuscostumes/

 

Sanni "Tsunderghoul" Lesonen

Olen harrastanut cosplayta pari vuotta ja osallistunut kisoihin muutaman kerran. Olen tehnyt monenlaisia asuja ja työstänyt useita eri materiaaleja niin asuissa kuin propeissakin, olen myös aina arvioinut omiani sekä muiden asuja mielessäni kuin olisin tuomari. Olen myös itse kisannut cosplaykisoissa, joten niiden tuomarointi on tullut sitä kautta tutuksi ja haluan oppia siitä lisää olemalla itse tuomarina. Cosplayssä kiinnitän erityisesti huomiota asun yksityiskohtiin sekä asun ja proppien toteutukseen ja yleiseen kokonaisuuteen.

Download Free Joomla Templates by vonfio.de