Gingacon 2024 esittää ensimmäistä kertaa AMVplus-kilpailun! Kilpailuun osallistutaan itse editoidulla musiikkivideolla, jonka keskiössä ovat Ginga-sarjat ja muu lähdemateriaali, missä eläimet ovat pääosassa.

Olet mukana AMVplus-kisan esikarsinnassa lähettämällä MP4-, WMV-, MKV- tai AVI-muotoisen videon arvioitavaksi Velhosto Xfer -lähetyspalvelun kautta 30.9. klo 23.59 mennessä. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä. Luethan tältä sivulta löytyvät säännöt, rajaukset, aikataulut sekä muut tiedot ja ohjeet huolellisesti ennen videon lähettämistä!

Säännöt ja rajaukset

Lähdemateriaaliksi hyväksytään Ginga-sarjat (Hopeanuoli, jatko-osat, sivutarinat) sekä muu lähdemateriaali, jossa eläimet ovat pääosassa. Lähdemateriaaliksi hyväksytään media, jonka hahmoilla on selkeitä eläimellisiä piirteitä, kuten häntä, korvat, siivet tai sarvet sekä mahdollisesti eläimellisiä toimintamalleja tai käytöstapoja. Ihmishahmot saavat olla videossa mukana sivuroolissa. Lähdemateriaalina voi toimia esimerkiksi animaatio, sarjakuva, peli tai näytelty materiaali. Sallittua lähdemateriaalia on myös itse kuvitettu sekä animoitu materiaali, jonka lähdemateriaali pohjautuu johonkin olemassa olevaan medialähteeseen. Mediatyyppien yhdistely on sallittua, eli video voi olla koottu hyödyntäen useampaa lähdemateriaalia.

Videossa ei tule näkyä alkuperäisten lähdemateriaalien tai editointiohjelman logoja, vesileimoja, lähdemateriaalin tekijöiden nimiä sisältäviä osuuksia tai ylimääräisiä tekstityksiä. K18-materiaali ei ole sallittua. Myöskään tuomareille lähetetyssä versiossa videossa ei saa näkyä osallistujan nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän tunnistetta, kuten logoa. Itse lisätyt logot parodiamielessä on sallittu.

Videon musiikille tai audiomateriaalille ei ole lähdemaarajoitteita, mutta kokonaan trailerien, TV-mainosten tai dubbausten audiomateriaalin varaan koostetut videot ovat kiellettyjä.

Gingaconin AMVplus-kisaan voit osallistua maksimissaan kahdella (2) videolla. Video voi olla henkilön yksin tekemä tai yhteistyöllä tehty. Yhteistyössä tehdyt videot lasketaan jokaiselta osallistujalta yhdeksi videoksi. (Yhteistyövideon voittotilanteessa vähintään kaksi (2) editoijaa pyritään ottamaan huomioon palkittaessa. Tämä ei kuitenkaan ole aina mahdollista).

Videon pituus minimissään on puolitoista minuuttia (1.30) ja maksimissaan 5 minuuttia (5.00).

Gingaconin AMVplus-kisan järjestelyihin osallistuvat, tuomaristo tai heidän välitön lähipiirinsä eivät voi osallistua kisaan.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista materiaalia. Hyväksytyt tiedostomuodot ovat MP4, WMV, MKV sekä AVI. Mikäli lähetät videon muussa tiedostomuodossa tai videon toistamisessa ilmenee ongelmia, AMV-vastaava muuttaa sen MP4-muotoon. AMV-vastaava ei ole vastuussa uudelleenpakkauksen mahdollisesti aiheuttamasta laadun heikkenemisestä.

Suositeltu resoluutio videolle on 1920 x 1080 (Full HD) tai 1920 x 800 (cinematic widescreen). Pienin hyväksytty resoluutio on 1280 x 720 (720p).

Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa tai ulkomaisissa con-tapahtumien AMV-kilpailuissa. Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, mutta on suositeltavaa julkaista se vasta kilpailun jälkeen.

Voit halutessasi lähettää videosi ohessa myös kuvia tai kuvauksia editointiprosessistasi. Nämä liitteet toimitetaan tuomaristolle videosi ohessa. Liitteet eivät saa sisältää videon tekijää personoivia tunnisteita, kuten nimiä, nimimerkkiä tai logoa. Liitteiden tarkoitus on nostaa esiin esimerkiksi niitä kohtia videossasi, joihin kiinnitit erityisen tarkkaa huomiota. Liitteiden maksimimäärä on 5.

Aikataulu ja valinnat

 • Ilmoittautuminen AMVplus-kisaan alkaa 2.7.
 • Ilmoittautuminen AMVplus-kisaan päättyy 30.9.
 • Lähetettyjen videoiden korjausmahdollisuus 2.10. asti
 • Esikarsinta alkaa 3.10.
 • Esikarsinnan tulokset toimitetaan osallistujille viimeistään 30.10.
 • Finaali Gingaconin päälavalla 23.11., jolloin voittajat julkistetaan!

Suosittelemme lähettämään editoidut videot ajoissa. Lähetettyjä videoita tarkistetaan AMV-vastaavan toimesta koko AMVplus-kisan ilmoittautumisajan ajan 2.7.-30.9., ja mahdollisista ongelmakohdista ilmoitetaan suoraan videon lähettäjälle, jolloin lähettäjä saa mahdollisuuden tehdä tarvittavat korjaavat toimenpiteet. Mikäli videota ei korjata sääntöjen mukaiseksi ja ongelmakohta ei tule ratkaistuksi, se hylätään.

Finaaliin päässeille sekä finaalista karsituille ilmoitetaan esikarsinnan päätyttyä sähköpostitse viimeistään 30.10. Kaikki finaaliin päässeet videot tullaan esittämään Gingaconin AMVplus-kisan finaaliesityksessä päälavalla 23.11. Finaalissa videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä.

On suositeltavaa, että finalisti tulee paikan päälle Gingaconiin. Jos finalisti ei pääse paikan päälle ja voittaa palkinnon, palkinto toimitetaan voittajalle postitse. Jos videosi valitaan Gingaconin AMVplus-kisan finaaliesitykseen, saat ilmaisen sisäänpääsyn tapahtumaan. Halutessasi voit ottaa mukaasi myös avecin, joka saa myös ilmaisen sisäänpääsyn. Finalisteille tehdään badget.

Tapahtuman jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Jokainen tuomari kirjoittaa oman palautteen videosta palautetta pyytäneille. Mikäli siis haluat palautetta videostasi, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiviestiin esikarsinnan tuloksista.

Tuomarointi

Gingaconin AMVplus-kisan tuomaristoon kuuluu AMV-vastaavan lisäksi kolme (3) henkilöä.

Tuomarit julkistetaan myöhemmin.

Tuomarit AMV-vastaavaa lukuunottamatta tuomaroivat ja pisteyttävät kaikki kisaan lähetetyt videot anonyymisti. Tuomarit aloittavat esikarsinnan 3.10., ja finalistivalinnoista ja karsinnoista ilmoitetaan osallistujille sähköpostitse viimeistään 30.10.

Videot tullaan arvioimaan seuraavien kategorioiden mukaan

Tekninen toteutus: 0-10 p
Tekninen toteutus -kategoriassa arvioidaan videon teknisyyttä ja kuinka paljon editoija on ottanut huomioon videon leikkaukset, rytmityksen ja mahdolliset efektit videon lähde- sekä audiomateriaalissa. Myös videon audio- ja kuvanlaatua tullaan arvioimaan, ja jos videossa käytetään lähteitä erilaisista medioista, tullaan myös näiden yhteensopivuutta arvioimaan kokonaisuuden näkökulmasta.

Tarinankerronta ja konsepti: 0-10 p
Tarinankerronta ja konsepti -kategoriassa arvioidaan tarinankerronnan sekä tarinallistamisen toteutusta ja sen esittämistä videolla. Huomiota kiinnitetään esimerkiksi tarinan ja konseptin ymmärrettävyyteen, selkeyteen ja merkitykseen.

Tunnelma: 0-10 p
Tunnelma-kategoriassa arvioidaan kuinka editoija on onnistunut tunnelman luomisessa ja toteuttamisessa. Huomiota kiinnitetään esimerkiksi siihen, kuinka paljon ja millaisia tunteita video herättää. Videon tunnelman kategoria voi olla mikä vain. Tunnelma voi siirtyä huumorista tragediaan ja tunnelman voimakkuus voi vaihdella.

Luovuus: 0-10 p
Luovuus-kategoriassa arvioidaan editoijan käyttävää luovuutta videon toteutuksessa. Luovuutta voidaan mitata videon eri osa-alueista sekä kokonaisuudesta. Luovuuteen voivat vaikuttaa esimerkiksi videon konsepti, tarinallistaminen, materiaalien yhdistely, editoimisen erikoisuus sekä hahmon ja hahmojen vuorovaikutuksen esittäminen.

Video voi saada maksimissaan 40 pistettä.

Osallistujien henkilötietoja käsitellään AMV-vastaavan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Finaaliesityksessä yleisölle ilmoitetaan videon tiedot sekä osallistujan toiveen mukaan joko nimi tai nimimerkki.

Palkittavat

 • Top 3 pisteissä (1. 2. ja 3. sija)
 • Yleisön suosikki
 • AMV-vastaavan suosikki
 • Paras peliaiheinen
 • Paras Ginga-aiheinen
 • Paras positiivinen

Kilpailun aikana myös katsojat pääsevät äänestämään omaa suosikkiaan. Ohjeet äänestykseen annetaan kilpailussa. Äänestys suljetaan palkintojenjaon aikana.

Kaikki palkinnot jaetaan finaaliesityksen päätyttyä Gingaconissa 23.11.

Onko sinulla kysyttävää AMV-vastaavalta?
Ota yhteyttä: amvplus-kisa[at]gingacon.com tai banaanitassu[at]gmail.com

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, nimeäthän tiedostosi silloin muodossa “EtunimiSukunimi-Videon_nimi”.

Lähetä videot Velhosto Xfer -lähetyspalvelun kautta, seuraavien ohjeiden mukaisesti:

Siirry osoitteeseen: https://xfer.velhosto.fi/

Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: gingacon24-amv

Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”Etunimi Sukunimi (Nimimerkki)” sekä Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan paikan päälle, jos se on jo tiedossa. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa. Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Download Free Joomla Templates by vonfio.de