Yhdistyksen toiminta on jaoteltu neljään kulmakiveen, joihin toimintamme sisällöltään perustuu ja jakautuu. 

1. Fanitapaamiset, Hopeanuoli-tapahtumat ja yhdistyksen kokoukset

Osa avoimia kaikille, osa vain yhdistyksen jäsenille. Maksulliset kurssit yms. edullisempia yhdistyksen jäsenille. Kokouksissa äänioikeus on vain yhdistyksen jäsenillä ja vain jäsen voi ryhtyä yhdistyksen aktiiviksi tai pyrkiä hallitukseen. Hallituksen jäsenet valitaan demokraattisella äänestyksellä, jossa jokainen paikalla oleva yhdistyksen jäsen voi äänestää tai olla ehdolla kuhunkin hallituksen virkaan. Hallitus pitää myös omia kokouksia ja organisoi yhdistyksen toimintaa yhdessä aktiivien kanssa.

2. Yhdistyksen nettisivut ja foorumi

Käyttäjätunnukset annetaan vain jäsenille. Yhdistyksen sivuilla on paljon sisältöä, joka näkyy vain jäsenille, kuten jäsenlehden nettiversiot, fanitaidegalleria, foorumi ja tulevaisuudessa paljon muuta. Foorumilla suunnitellaan esimerkiksi nettisivujen sisältöä, jäsenlehteä, tulevia tapahtumia, tapaamisia ja erilaisia Ginga-kerhoja. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita mukaan suunnitteluun!

3. Jäsenlehti ja muut faniprojektit

Jäsenlehteen voi lähettää sisältöä, vaikkei olisikaan jäsen ja sen voi myös ostaa olematta jäsen. Jäsenlehti on kuitenkin jäsenille ilmainen ja jäsenillä on isommat vaikutusmahdollisuudet lehden sisältöön. Jäsenten kesken voidaan myös tehdä muunlaisia faniprojekteja, kuten omia Hopeanuoli-sarjakuvalehtiä, näytelmiä, yms. Mitä ideoita nyt kellekin tulee.

4. Eläinsuojelutoiminta

Kodittomien Koirien Ystävät ry on ollut virallinen avustuskohteemme vuodesta 2012 alkaen. Toteutamme avustuskohteemme hyväksi Ginga-henkisiä tempauksia - kuten osallistuminen Löytökoiralauantai-tapahtumaan ja onnenpyörätuottojen lahjoittaminen niin ilmoitettaessa osittain tai kokonaan tälle kohteelle. Virallisesta avustuskohteesta päättää kunkin vuoden kevätkokous, johon kaikki jäsenet ovat tervetulleita. Paikalliset Ginga-kerhot voivat myös tehdä halutessaan yhteistyötä paikallisten harrastusseurojen, yhdistysten ja yritysten kanssa, joilla ei ole poliittisia tai uskonnollisia kytköksiä.

Vuonna 2013 Lahden Ginga-kerho järjesti pari kissa-/koirapukuilutempausta, jossa kerholaiset lipaskeräsivät Lahden kaduilla Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistykselle. Vuosina 2014-2020 yhdistys on pääasiassa keskittynyt omaan varainkeruuseensa Ginga-toiminnan kehittämiseksi ja tämän tyyppinen yhteistyö on jäänyt vähemmälle.