Katsaus Gingaconin historiaan ja tulevaan Gingaconiin

Yhdistyksemme on järjestänyt Gingacon-tapahtuman vuosina 2016-2019. Gingacon jäi kuitenkin pitkälle tauolle järjestäjien puutteen ja koronapandemian vuoksi. Gingaconin uudelleen järjestäminen ei silti suinkaan unohtunut, vaan pidimme Gingaconin suunnittelukokouksen 12.2.2023, ja ensimmäinen varsinainen conitean kokous pidettiin 20.8.2023!

Olemme kaikki innoissamme siitä, että seuraava Gingacon järjestetään tänä vuonna 23.11. Tampereella, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun tiloissa. Tässä artikkelissa käydään läpi, millainen tapahtuma ja sen historia on sekä miten tulevan Gingaconin suunnittelu on edennyt ja mitä voit tapahtumalta odottaa!

Mikä on Gingacon?

Gingacon on Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n järjestämä tapahtuma, jonka keskiössä ovat Ginga-sarjat. Tapahtuman tarkoitus on tuoda sarjan fanit yhteen ja mahdollistaa heille mukava tapahtuma aiheen parissa. Tavoitteisiimme kuuluu tukea ja ylläpitää Ginga-sarjoihin liittyvää toimintaa, luoda uutta sisältöä Ginga-fanitoimintaan sekä lisätä Ginga-sarjojen tunnettavuutta.

Ensimmäinen välkähdys Gingaconin ideasta tapahtui silloin, kun Yoshihiro Takahashi vieraili Suomessa vuosina 2011 sekä 2012. Yhdistyksemme innostui ideasta järjestää tapahtuma sarjan faneille, jossa Hopeanuolta ja muita Yoshihiro Takahashin Ginga-sarjoja voitaisiin tuoda esille. Myös muita eläintarinoita haluttiin korostaa, sillä ainakin ensimmäisen tapahtuman suunnitteluvaiheessa eläintarina-aiheisia tapahtumia ei juuri ollut.

Gingaconiin ovat tervetulleita kaikenikäiset kävijät, niin Ginga-fanit kuin muiden anime- ja mangasarjojen fanit, fursuit-harrastajat, eläintarinoiden fanit ja niin edelleen.

Palataan hetkeksi aiempien Gingaconien historiaan ja sen jälkeen tulevan Gingaconin kuulumisiin ja suunnitelmiin!

Aiemmat Gingaconit

Ensimmäinen Gingacon järjestettiin Tampereella 11.6.2016 Monitoimitalo 13:ssa. Kävijöitä oli 333, mikä oli erittäin hyvä saavutus. Ohjelmina olivat muun muassa Hopeanuoli-tietovisa, Cardfight!! Vanguard! -korttipeli sekä korva- ja häntäpaja. Tapahtumassa oli lisäksi luentoja, joiden aiheina olivat Ginga-fanin reissu Japanissa, vuoden 2012 Turtles-animaatiosarja sekä hyeenat fiktiossa ja oikeassa elämässä. Tapahtuma oli onnistunut ja erittäin lupaava alku.

Toisen Gingaconin tapahtumapaikkana oli myös Tampereen Monitoimitalo 13, ja tapahtumapäivä oli 28.10. Kävijöitä oli hieman yli 400. Ohjelmiin kuuluivat muun muassa Ginga-oheistuotenäyttely, Weed-musikaalin jälkipaneeli, My Little Pony -fanimiitti, cosplaydeitti sekä luennot Ginga-roolipelaamisesta, Loveless- ja Swat Kats -sarjoista, fursuiteista, shiboista ja siperianhuskyistä. Oikein onnistunut tapahtuma, jossa oli paljon monipuolista ohjelmaa!

Kolmas Gingacon järjestettiin Kotkassa 10.11. Kotkan konserttitalossa. Kävijöitä oli 220. Aiempaa pienempi kävijämäärä johtui todennäköisesti Kotkan haasteellisesta sijainnista. Conissa kuultiin kaksi musiikkinumeroa: Scandinavian Hansu soitti 80-luvun tyylistä syntikkapoppia japanilaisella otteella, ja Jaakko Jokela-Bergström ja Timo Jurvelin soittivat Hopeanuolen musiikkia instrumentaalisesti. Muita ohjelmia olivat muun muassa nukkeharrastajien miitti, eläinhahmonluontipaja ja cosplay-näytös. Luentojen aiheina olivat Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n esittely ja miksi Weed-animen piirrosjälki on huonoa.

Neljäs Gingacon järjestettiin Järvenpäässä Järvenpää-talolla 2.11. Kävijöitä oli huimat noin 600! Ohjelmiin kuuluivat esimerkiksi Hopeanuoli-fanien ja nukkeharrastajien miitit, boffermiekkapaja, VR-pelipiste sekä luennot Sestra: Gone Astray -pelistä (pelin demoa oli myös mahdollista pelata), Digimonista, fanimusikaalien järjestämisestä, Gingan karmeista johtajista ja isistä sekä eläin- ja ihmishahmoilla roolipelaamisen eroista.

Kuvia aiemmista Gingaconeista pääset katsomaan täällä.

Gingacon 23.11.2024, kuulumiset ja mitä voit odottaa?

Gingamaisempi Gingacon

Päätimme lähteä rakentamaan tulevaa Gingaconia ajatuksella “gingamaisempi Gingacon”. Tarkoituksenamme on tuoda entistä vahvemmin Ginga-sarjat esiin tapahtumassamme, vaikka tilaa on aina muillekin koiraeläin- ja eläinaiheisille teemoille.

Ensimmäinen askeleemme kohti gingamaisempaa Gingaconia oli antaa Gingaconille uudet kasvot. Markkinointitiimimme alkoi suunnittelemaan uutta gingamaista maskottia, ja pohdintojen jälkeen syntyi Routa! Routa on akitan sekä karjalankarhukoiran risteytys, jolla pystykorvat ja kippurahäntä. Roudalla on kirkkaan siniset silmät, kaulapannassa hopeisia salmiakkikuvioita, ja sen luonteenpiirteisiin kuuluvat rohkeus, lojaalius, määrätietoisuus sekä oikeudenmukaisuus. Roudan sekarotuisuudella halusimme nostaa esiin Gingaconin kahdet juuret - Tapahtuma on Suomessa järjestetty suomalaisen faniyhdistyksen toimesta, mutta Ginga-sarjojen kotimaa on Japani.

Hahmo Ⓒ Suomen Hopeanuoli-fanit ry, Taide Ⓒ Virva “VirvaPP” Pelttari
Pääset lukemaan Roudasta lisää täällä.

Gingaconin suunnittelu etenee tasaista tahtia, ja olemme päässeet tekemään jo paljon. Gingaconin sosiaalista mediaa päivitetään aktiivisesti, ja värikartaksemme valikoitui tällä kertaa pääosin sinisen sävyt. Sosiaalisessa mediassa seuraajat ovat päässeet esimerkiksi ehdottamaan Gingaconiin ohjelmaa (ja hyviä ehdotuksia tuli, kiitos!) sekä osallistumaan Routa-piirustuskilpailuun, jossa oli mahdollisuus voittaa 2 kpl Gingaconin rannekkeita. Voittajan lisäksi palkittiin kaksi kunniamaininnan saanutta, joille lähetettiin kunniakirjat. Pääset lukemaan lisää piirustuskilpailusta täällä.

Joten, voinemme sanoa, että Gingaconin suunnittelu on lähtenyt oikein hyvin käyntiin. Yhteistyöllä on keksitty ja keksitään toinen toistaan inspiroivampia ja uusia ideoita, joita toteutamme niin Gingaconin suunnitteluvaiheessa kuin tapahtumassa paikan päällä. Kesää kohden mentäessä vauhti vain kiihtyy, ja Gingacon on täydessä vauhdissaan Tampereella tuota pikaa!

Teema ja ohjelma

Tämä vuonna Gingaconin teemana ovat pelit! Luvassa on siis jälleen Ginga- ja eläintarinapainotteinen tapahtuma, jossa niiden lisäksi erilaisia video-, lauta- ja roolipelejä halutaan korostaa.

Tällä hetkellä ohjelmistoon on suunnitelmissa Ginga-tietovisa, AMVplus-kisa, cosplay-kisa, coswalk sekä kirpputori. Tapahtumassa järjestetään myös luento Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n toiminnasta. (Tervetuloa kuuntelemaan, luennon aikana peliteemaisten käänteiden myötä saatat voittaa jotain Ginga-aiheista!) Nämä ovat kuitenkin vasta tähän mennessä suunniteltuja ohjelmia, ja ohjelmakartta tulee täyttymään tapahtuman lähestyessä.

Kiinnostaisiko sinua järjestää ohjelmaa Gingaconissa? -> Ohjelmahaku on avoinna!

Ohjelmaan kuuluvat luonnollisesti myös taidekuja sekä myyntisali. Taidekujalle sekä myyntisaliin pyrimme järjestämään mahdollisimman monipuolisen tarjonnan Ginga-aiheisten tuotteiden sekä muiden koiraeläin- ja eläintarina-aiheisten tuotteiden parissa. Joukkoon mahtuu kuitenkin myös muihin manga- ja anime-sarjoihin sekä peliteemaan kuuluvat tuotteet.

Ihmiset Gingaconin takana ja avoinna olevat haut

Gingaconia on järjestämässä niin uusia kasvoja kuin konkareitakin! Yhteystietomme löydät täältä. Kiinnostaisiko sinua olla mukana tiimissämme rakentamassa uutta, gingamaisempaa Gingaconia? Haku coniteaan on auki ja lisätietoa löydät täältä.

Ohjelma- sekä vastaavahaun lisäksi avoinna olevia hakuja ovat työvoimahaku, taidekujahaku sekä myyntisalihaku.

Lipunmyynti, nettisivut sekä sosiaalinen media

Gingaconin ennakkolipunmyynti startattiin 24.5. Lipunmyynti jatkuu tapahtumapäivään (23.11.) asti. Lippu maksaa ennakkoon 20 € ja tapahtumapaikan ovelta ostettuna 25 €.
Lippuja on myynnissä lippukauppa Biletissä, yhdistyksen verkkokauppa Hopeapuodissa sekä yhdistyksen edustuspöydillä erilaisissa tapahtumissa. Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n jäsenille on tarjolla alennuksia Gingaconin lippujen hinnoista Hopeapuodissa sekä tapahtumissa yhdistyksen edustuspöydillä!

Parhaiten pysyt ajan tasalla Gingaconin uusimmista uutisista ottamalla sosiaalisen median kanavamme (Facebook, Instagram, X) sekä nettisivumme seurantaan.

Nähdään Gingaconissa!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvosana 5.00 (1 arvostelu)