Pääsymaksuton Hopeanuoli-aiheinen näyttely aukesi Helsingissä Tokyokan-liikkeen tiloissa torstaina 27.10.2022 kello 10:00. Näyttely oli avoinna 27.10. – .29.10.2022, torstaina ja perjantaina kello 10–18 ja lauantaina kello 10–15.

Näyttelyn järjestäjinä toimivat Yokote Masuda Mangamuseo sekä Yokote Masuda Manga Foundation -säätiö. Näyttely on ollut Japanissa avoinna laajemmassa mittakaavassa 9.10.2021 – 5.12.2021 välisenä aikana, jolloin jopa itse Yoshihiro Takahashi oli siellä vierailemassa. Striving for Justice -juhlanäyttely herätti paljon kiinnostusta Suomessa, ja monet sarjan fanit seurasivat näyttelyn kulkua Mangamuseon sosiaalisen median sekä muiden fanien välityksellä. Mangamuseo myös julkaisi useita erilaisia juhlavuoden Ginga-aiheisia oheistuotteita, esimerkiksi peilejä, avainnauhoja, pikakahvia, tarroja sekä nenäliinapaketin.Suomessa asuvat Ginga-fanit pääsivät yllättymään, kun Japanin Suomen-suurlähetystön verkkosivuilla mainostettiin juhlanäyttelyn saapuvan Suomeen. Myös Sangatsu Manga mainosti näyttelyä sosiaalisen median kanavillaan, ja pian näyttelyä mainosti moni muukin taho, kuten Silver Fang Network.

Näyttely oli rakennettu Helsingissä sijaitsevan japanilaisen elintarvikemyymälä Tokyokanin tiloihin, yhteen huoneeseen. Näyttely oli mittakaavaltaan pienimuotoinen, mutta silti erittäin laadukas. Upea mainoskangas oli asetettu liikkeeseen ikkunan taakse, ja liikkeen ulkopuolelta näkyi mainoskankaan lisäksi FaNeMan valmistamia Gin-maskotteja sekä Mangamuseon virallisia oppaita. Montaa kävijää ilahdutti huomata, että näyttelyn kuvaaminen oli sallittu.


 
Tokyokanin ulkopuolella mainoskangasta ihaillessa näyttelyn järjestäjät viittoivat innoissaan astumaan liikkeeseen. Liikkeeseen käydessä tunnelma oli erittäin lämmin ja iloinen. Näyttelyssä oli paikalla Mangamuseon työntekijöitä, jotka toivottivat kaikki vieraat lämpimästi tervetulleiksi. Kävijöille lahjoitettiin postikortteja, tarra, Mangamuseon taiteltava opas sekä peili. Myös Mangamuseon johtaja Takashi Oishi sekä KOMACHI Consulting Oy:n perustaja Minako Lakso olivat paikan päällä.


 
Näyttelyssä oli myytävänä muutamia Mangamuseon tuotteita. Myynnissä olivat minijulisteet (6,30 €/kpl), pinssit (7,50 €/kpl), Weed & Koyuki -kortti (2,50 €) sekä Mangamuseon uusimmista hahmopostikorteista Weed ja Gin (4,40 €/kpl).Näyttelyssä oli esillä henkilökuvaus Yoshihiro Takahashista, suosikkihahmoäänestyksen tulokset Japanissa, kolme erilaista mainoskangasta, henkilökuvaus Minako Laksosta sekä useita erilaisia Takahashin kuvituksia. Kuvitusten vieressä oli sinisille lapuille koottuja tietoiskuja, joissa esimerkiksi kerrottiin, missä kuva on ilmestynyt ensi kerran.

Ikkunalla ollut mainoskangas oli kaksipuolinen; ulkopuolelle näkyvä puoli oli Hopeanuoli-aiheinen ja sisäpuolelle näkyvä Ginga Densetsu Weed -aiheinen.


 
Paikan päällä olleet Mangamuseon henkilöstö, Takashi Oishi sekä Minako Lakso olivat kaikki erittäin vieraanvaraisia, ja kävijät pääsivät keskustelemaan heidän kanssaan. Kävijöiltä esimerkiksi kysyttiin, kuka on heidän lempihahmonsa Ginga-saagoista.

Kaiken kaikkiaan näyttely oli upeasti toteutettu, kattava ja laadukas. Mangamuseo on tehnyt 28.10.2022 Instagramissaan julkaisun, jossa he kertovat näyttelyn menestyksestä Suomessa. Julkaisussa myös taidetaan antaa ymmärtää, että ensi vuodeksi olisi suunnitteilla jotain suurempaa.Mitä mieltä olit näyttelystä? Pääsitkö itse vierailemaan paikan päällä?

Teksti ja kuvat: Veera Kaipio/Vivy

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Arvosana 4.83 (6 arvostelua)